By

FC 34 Liptovský Mikuláš – Palúdzka – TJ Máj Ružomberok – Černová (3:2)

Novinky

Domáci futbalisti prvý polčas odohrali veľmi zle, bez nasadenia, pohybu a ich laxný prístup sa im vypomstil už v 5. minúte keď hlavou skóroval Slovák 0:1.

Veľkú šancu na vyrovnanie mal domáci matador Tkáč, ktorý však realizáciu pokutového kopu po ruke hostí pokazil, jeho slabú strelu mladý hosťujúci brankár Rázga bez problémov kryl. Nedáš-dostaneš sa potvrdilo okamžite, keď z protiútoku vyzvŕtal domácu obranu Omasta a efektne upravil už na 0:2. V tej chvíli boli domáci zrelý na „uterák“. V 38. minúte však strelou z diaľky zaskočil hosťujúceho brankára Nishi Yuto a znížil na 1:2. V 45. minúte skončila pekná strela Almeidu na spojnici žrde a brvna hosťujúcej bránky. V druhom polčase si domáci vstúpili do svedomia, pridali na bojovnosti a zatlačili hostí do hlbokej defenzívy. V 58. minúte Knapčík po trme-vrme pred Rázgom vyrovnal na 2:2. V 71. minúte domáci zápas otočili na 3:2 keď Živković loptu umne umiestnil a nedal brankárovi hostí šancu zasiahnuť.

Najlepšími hráčmi na oboch stranách boli brankári ktorí zneškodnili početné príležitosti na skórovanie – na domácej strane legionár Suguru Ieda a u hostí Richard Rázga.