By

FC 34 Liptovský Mikuláš – Palúdzka – TJ Iľanovo (3:0)

Novinky

Hostia z Iľanova prišli do Palúdzky s defenzívnou taktikou, ktorá bola počas väčšiny prvého polčasu veľmi efektívna.

Domáci futbalisti sa dlho nevedeli gólovo presadiť a hostia tak úspešne živili šancu na dobrý výsledok. Kolektívny výkon hráčov Palúdzky nebol taký presvedčivý ako v zápase s Liptovskými Sliačmi a tak potrebovali nájsť rozdielového hráča, ktorý by zlomil duel v ich prospech. Našťastie sa v tomto smere mohli spoľahnúť na svoj útočný klenot Juraja Dunčka, ktorý doslova naplnil frázu „Ak Palúdzka nemôže Dunčko im vždy pomôže“. Nakoľko mladý kanonier strelil v ďalšom priebehu duelu dva góly a na jeden prihral (Živkovićovi) čím mal prsty vo všetkých domácich góloch. Z domácej strany stojí ešte za zmienku delová strela Pastvu, ktorá skončila na brvne hosťujúcej bránky.

Hostia mali veľkú šancu keď Devečkova strela skončila len na pravej tyči bránky gólmana Iedu. Domáci boli v tomto zápase efektívnejší, zaslúžene vyhrali 3:0 a pripísali si dôležité body do tabuľky.

Pikoškou je, že Juraj Dunčko odohral pred duelom z Iľanovom celý zápas za juniorku MHK32 Liptovský Mikuláš, v ktorom nazbieral až 12 bodov (7 gólov + 5 asistencií ). Domáci juniori prevalcovali súpera z Trebišova v pomere 23:1. Je len škoda, že rovnakú chuť športovať ako Juraj Dunčko nemá viac mladých futbalistov či hokejistov. Úrovni športu by to rozhodne prospelo.