By

FC 34 Liptovský Mikuláš – Palúdzka – TJ Družstevník Liptovská Kokava (2:0)

Novinky

Hostia z Liptovskej Kokavy pricestovali do Palúdzky s veľmi úzkym kádrom a defenzívnou taktikou. Je už dlhšie pravidlom, že domáci sa proti tomuto súperovi v každom zápase trápia a inak tomu nebolo ani v tomto stretnutí.

Úvod stretnutia bol zo strany hostiteľov opäť vlažný, bez nápadu a najmä bez dôrazu pri zakončení. Výsledkom bolo tradičné zahadzovanie šancí, keď viacero pokusov zablokovala hosťujúca obrana, prípadne nedôrazné strely domácich skončili v náručí skúseného brankára Soukupa.

Hostia do druhého polčasu museli nasadiť jediného náhradníka, ktorého mali k dispozícii a to 58 ročného Libora Porubäna. Trápenie domácich pokračovalo až do 71. minúty keď znovu platilo pravidlo „Keď Palúdzka nemôže, Dunčko jej vždy pomôže“. Pekná strela športového univerzála skončila konečne v Soukupovej sieti – 1:0. Hostia dohrávali stretnutie v početnej nevýhode keď z hry musel pre zranenie odstúpiť Maga. Hráči Palúdzky dokázali prekonať hosťujúcu defenzívnu ulitu ešte raz keď sa peknou umiestnenou strelou presadil Pastva – 2:0.

Po utrápenom víťazstve si domáci pripísali cenné tri body a udržali si tak líderskú pozíciu v tabuľke. S výkonom proti poslednému mužstvu tabuľky však spokojní rozhodne nemôžu byť. Zraneným hosťujúcim hráčom Fidesovi a Magovi prajeme skoré uzdravenie a rýchly návrat na futbalové trávniky.