V zápase 6.Ligy U-19 17.kola naši dorastenci remizovali s favoritom z Hrádku.

Novinky

V pondelok 8.5. sa o 14-tej hodine začal zápas 6.ligy LFZ U-19 17.kola medzi FC 34 Liptovský Mikuláš-Palúdzka a ŠKM Liptovský Hrádok.

Priebeh zápasu:
Domáci hráči začali zápas opäť katastrofálne, keď sa po indivíduálnej chybe kapitána Veščičíka ocitol vo vyloženej gólovej šanci najlepší strelec ligy Ján Haluška, ktorý sa nemýlil a poslal hostí hneď v prvej minúte do vedenia. Domáci sa však nezlomili a po rohovom kope vyrovnal v 9. minúte kanonier Gregor Maliňák. V prvom polčase mali oba tímy príležitosti ísť do vedenia, za zmienku stoja spálené šance domácich, keď Maliňák neprekonal brankára hostí a Poliak netrafil odkrytú bránku. Do šatní sa sa po polčase šlo za stavu 1:1.

Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie hostia, ale domáci svedomito a obetavo bránili až do 61. minúty, keď Holiga fauloval šikovného hráča hostí Svyntsytskeho, ktorý následne poslal zo štandardky center do päťky, kde bol osamotený Mezovský a umiestnil loptu do siete. Hostia tak išli opäť do vedenia. V 71. minúte poslal tréner do hry žolíka z lavičky Čonku, ktorému stačili len 2 minúty na to aby rozjasal fanúšikov Palúdzky, keď v 73. minúte strelil vytúžený vyrovnávajúci gól. Posledných 15 minút zápasu sa hrala otvorená hra zo strany na stranu, keď mohli o zápase rozhodnúť oba mužstvá, avšak ani kapitán hostí Šuna nedokázal z  priameho kopu skórovať. Trojitú šancu domácich spálil najprv Maliňák, ktorý nastrelil tyčku, z dorážky sa nepodarilo skórovať ani Kleinovi, ktorého vychytal brankár hostí a Maliňák následne poslal loptu tesne vedľa ľavého rohu brány. Po poslednom rohovom kope domácich odpískal koniec rozhodca Juraj Zlejší a zápas tak skončil 2:2.

Hráči Palúdzky podali heroický výkon a po zápase boli nadšení, keďže dokázali obrať o body jedno z najkvalitnejších mužstiev v lige. Hostia boli počas zápasu nervózni a dostali až 3 žlté karty, po zápase neskrývali sklamanie.

FC 34 Liptovský Mikuláš-Palúdzka U19-ŠKM Liptovský Hrádok U19 2:2
Góly: 1′ Haluška, 9′ Maliňák, 61′ Mezovský, 73′ Čonka.
Žlté karty: 23′ Pavkovček, 63′ Haluška, 75′ Krupa

Zostavy:
FC 34 Liptovský Mikuláš-Palúdzka: Mihálik-Veščičík (C), Harandza, Rak, Droppa (68′ Koki), Kozubjak, Klein (83′ Prončák), Dorniak, Poliak (71′ Čonka), Holiga, Maliňák

ŠKM Liptovský Hrádok: P. Pavkovček (46′ Urban)-Klein, Gabčo, M. Pavkovček (46′ Škultík), Šiška, Krupa, Svyntsytskyi, Šuna (C), Mezovský, Haluška, Kruták (23′ Horváth)