Dorast v 2. ligovom kole pripisuje cenný bod

Novinky, U-19

V piatok, v deň ústavy Slovenskej republiky, 1.9.2023 nastúpil náš dorast na 2.kolo 6.ligy LFZ v Ludrovej. Po veľmi bojovnom výkone naši chlapci remizovali s jedným z favoritov súťaže 1:1 a pripisujú si tak cenný bod.

Priebeh zápasu:
Od začiatku zápasu sa hral vyrovnaný, bojovný a tvrdý futbal. Hralo sa medzi 16-kami, bez nejakých vyložených gólových šancí. Domáci mali síce viac z hry ale ich strelecké pokusy končili mimo bránu prípadne v rukách spoľahlivého Moravčíka. Ku koncu prvého polčasu vybojoval Holiga pred vlastným pokutovým územím faul, ktorý rýchlo rozohral Jurík a poslal dlhou loptou do vyloženej šance Podstreleného, ktorý s prehľadom prekonal brankára hostí. Do šatní tak naši chlapci išli s jednogólovým vedením. V druhom polčase mali viac hry domáci, keďže hostia sa viac sústredili na bránenie, paradoxne si viac gólových šanci vybojovali naši chlapci. V 65.minúte strelil gól hrotový útočník hostí Zlejší, ktorý však pre sporný offside neplatil, neskôr po rohoch trafili Holiga aj Jurík tyč. V 76.minúte prišla rana pre hostí, keď po rohu dotlačil loptu do siete Kurajda. Domáci tak dali gól z jedinej vyloženej šance, do ktorej sa dostali. Naši chlapci pokračovali až do konca v bojovnom defenzívnom výkone, keď dokázali likvidovať zárodky šanci hráčov Ludrovej. V nadstavenom čase prišli pre našich hráčov najkritickejšie chvíle keď sa hralo prakticky len na našej polovici. Domáci sa dostali do pár zakončení, všetky však smerovali mimo Moravčíkovej brány. V zaujímavom zápase, ktorý bol obohatený o ešte zaujímavejší výkon rozhodcu Kudroňa, sa tak zrodila remíza 1:1.

Zostava: Moravčík-Harandza, Jurík, Veščičík (C), Kalinay, Klein (89′ Koreň), Dorniak, Podstrelený, Holiga, Zlejší (83′ Prončák), Šofranko (60′ Poliak)

Góly: 44′ Podstrelený, 76′ Kurajda

Žlté karty: 59′ Holiga, 61′ Zlejší, 70′ Dorniak, 76′ Harandza, 85′ Prončák, 90′ Jurík