Dorast zvládol dôležitý zápas s Prosiekom

Nezaradené, Novinky, U-19

V sobotu 16.9.2023 náš dorast nastúpil na dôležitý zápas na pôde rovesníkov z Prosieku. Po dobrom výkone v druhom polčase, kde sme strelili 4 góly sme vyhrali 5:1 a udržali sme sa tak na druhom mieste v neúplnej tabuľke 6.ligy LFZ.

Priebeh zápasu: Od začiatku zápasu mali viac z hry domáci hráči. Naši hráči však už tradične podávali veľmi dobrý defenzívny výkon. Hráči Prosieka sa dostali aj k pár strelám, ktoré však išli buď mimo brány alebo priamo do Moravčíkových rúk. Naši hráči hrali prakticky celý prvý polčas na dlhé nakopávané lopty, ktoré sa snažil sklepávať alebo predlžovať vysoký Zlejší. V 30. minúte sme dostali príležitosť v podobe priameho kopu zhruba z tridsiatich metrov. K lopte sa postavil kapitán hostí Veščičík, ktorý dobrou strelou prekvapil brankára domácich, cez ktorého sa dostala lopta do brány. Paradoxne sme tak aj napriek tlaku domácich vyhrávali 1:0. Do konca polčasu sa hral rovnaký futbal ako v prvých tridsiatich minútach. Po prvom polčase sme teda išli do šatne, s pre nás fantastickým výsledkom 1:0.

Do druhého polčasu nastúpili aj všetci traja hráči, ktorí pravidelne hrávajú za A-mužstvo: Jurík, Hyben a Podstrelený. Práve títo hráči priniesli do hry hostí, potrebnú kvalitu a kľud. Hra sa tak presunula na polovicu domácich, kde už v 51.minúte zvýšil na 2:0 Jurík. V 55.minúte prišiel prvý a zároveň aj posledný gól domácich, keď loptu do siete umiestnil Kudzbel. O tri minúty neskôr vybojoval pokutový kop Jurík, ktorý s prehľadom premenil Podstrelený-3:1. Po 20 minútach bez gólov sa po indivíduálnej akcii presadil Jurík a pridal tak svoj druhý gól. V 88. minúte už len upravil skóre na 5:1 pre Palúdzku gólom do prázdnej bránky aktívny Holiga. Naši chlapci tak zvládli zápas s nepríjemným súperom z Prosieka.

Zostava: Moravčík-Harandza, Veščičík (C), Holiga, Kalinay, Dorniak (64′ Baláž), Prončák (45′ Jurík), Klein, Koreň (45′ Hyben), Zlejší, Šofranko (45′ Podstrelený)