Dorast s prvou prehrou v tejto sezóne.

Novinky, U-19

V piatok 22.9. 2023 o 16:30 odohral náš dorast zápas proti TJ Družba Smrečany-Žiar. Hostia prišli s plným kádrom, obohateným o skúsených hráčov z mikulášskeho Tatranu. V oklieštenej zostave sme prehrali 2:4, a tak si pripisujeme prvú prehru v tejto sezóne.

Priebeh zápasu:

V úvode zápasu sa hral svižný, vyrovnaný  futbal so šancami na oboch stranách. Po našich dobrých, nevyužitých, šanciach či už od Zlejšieho, Juríka alebo Kleina, ktorých vychytal dobre chytajúci Kojš, sme inkasovali prvý gól práve my. Hostia zásluhou Mojčáka otvorili v 35.minúte skóre zápasu.  V ďalších desiatich minútach po chybách v obrane sme inkasovali ďalšie 2 góly. Za tohto stavu sme išli do kabín.

V 47. minúte sa nám podarilo streliť kontaktný gól, zásluhou kanoniera Juríka z pokutového kopu. V 56. minúte zápasu prišli na ihrisko skúsený Hyben s Podstreleným, ktorí priniesli potrebné oživenie do hry. V 65. minúte zarezala domácich veľmi sporná penalta, ktorú s prehľadom premenil Mojčák – 1:4 . Domáci ale nepoložili zbrane a o 2 minúty neskôr opäť z penalty znížil Jurík – 2:4. V závere zápasu sa domáci tlačili  pred bránu súpera, ale naše dobré šance chytal hosťujúci Kojš. A tak sme po nie optimálnom výkone prehrali 2:4.

FC 34 Liptovský Mikuláš – Palúdzka vs TJ Družba Smrečany – Žiar U-19