Dorast zvíťazil nad Švošovom.

Novinky, U-19

Dňa 7.10. o 14:30 sa konal zápas 7.Kola 6.Ligy U-19 LFZ medzi domácou Palúdzkou a Švošovom. Očakával sa bojovný , vyrovnaný, a možno zápas o jednom góle a bolo tomu i tak. Napokon sa nám ale podarilo zvíťaziť 1:0 a pripisujeme si dôležité 3 body do tabuľky.

Priebeh zápasu:

Od začiatku sa hral vyrovnaný, svižný futbal. Domáci sa v útoku spoliehali na rýchlonohého Šofranka, ktorého si na nešťastie domácich dobre strážili hostia. V prvom polčase sa nám podarilo vybojovať niekoľko slušných šancí, ktoré sme našou nedôraznosťou  zahodili. V 30.minúte po našej dobrej akcii ostala odkrytá  bránka a Klein trafil len hosťujúceho obrancu, a tak sme za stavu 0:0 išli do kabín.

Na začiatku druhého polčasu prišiel na ihrisko Palúčanský klenot Jurík a vniesol do útoku potrebnú kvalitu. Domáci sa po faule pred hosťujúcou 16-tkou dočkali priameho kopu z dobrej vzdialenosti, ale lopta skončila len v múre hostí. Hostia takisto ohrozovali našu bránku, ale ich ofenzívne snahy likvidovala výborne hrajúca domáca obrana na čele so stopérskou dvojicou Veščičíkom a Kalinayom. Domáci povzbudzovaný „burcovačom“ Haluškom dokázali skórovať v 79. minúte zásluhou  Juríka po peknej nahrávke Kleina. Po tomto góle sme sa stiahli do defenzívy a Švošovčania už nedokázali skórovať. A tak si po vydretom zápase, pripisujeme ďaľšie víťazstvo.