Dorast nestačil na rovesníkov z Liptovských Revúc

Novinky, U-19

V sobotu 14.10.2023 nastúpil náš dorast na ligový zápas na pôde Liptovských Revúc. Naši chlapci nepodali dobrý výkon a proti nepríjemnému súperovi prehrali 2:0.

Priebeh zápasu: Do zápasu sme vstúpili aktívnejšie my, ale šance sme si aj napriek veľkej snahe v prvých 25 minútach nevybojovali. Naopak Revúce hrozili rýchlymi protiútokmi, na ktoré naša neúplná obrana, oslabená o kľúčového ľavého obrancu Harandzu, dokázala reagovať len veľmi tažko. Po viacerých zahodených šanciach domácich prišiel pre hostí v 40. minúte, po nedôraznej defenzíve Kleina a Kalinaya, gól, ktorý poslal Revúce do vedenia. Hneď po rozohrávke sa po samostatnej akcii dostal do veľkej šance Jurík, ktorého však veľmi pekne vychytal domáci brankár. V prvom polčase kopali naši hráči aj množstvo priamych kopov, ale ani jeden neohrozil domácu bránu. Po polčase bol teda stav 1:0. Do druhého polčase sme vstúpili v ofenzívnom rozostavení 3:4:3, a bolo to vidno hneď v úvodných minútach, keď sme na súpera vybehli a nedali sme mu hrať. Avšak defenzíva domácich nás do žiadnej vyloženej šance nepustila. Naďalej sme okupovali bránu domácich, ale ani ďalšie útoky a štandardné situácie prakticky nikam neviedli. Do pár šancí sa podarilo dostať Juríkovi, ktorý ale brankára domácich dnes neprekonal. V 77. minúte sa po ojedinelej chybe kapitána Veščičíka ocitol v samostatnom nájazde útočník Revúc, ktorý s prehľadom prekonal Moravčíka. Aj napriek prestriedaní viacerých hráčov hostí, sa naša obrovská snaha neskončila. Do konca zápasu sa nám však gól aj napriek obrovskej šanci Juríka, ktorý z bezprostrednej blízkosti nedokázal loptu dostať do siete, streliť nepodarilo. Zápas tak vyhrali domáci pomerom 2:0. Treba poznamenať, že sa jednalo azda o náš najhorší výkon v tejto sezóne, keď ani jeden hráč z našej zostavy nepodal dobrý výkon. Veríme, že sa chlapci z dnešného zápasu poučia a už o týždeň doma proti Vavrišovu podajú zlepšený výkon.

Zostava: Moravčík-Kalinay, Veščičík (C), Koreň, Klein (82’ Keresteš), Dorniak (80’ Baláž), Holiga, Macko (80’ Chovanec), Poliak (80’ Prončák), Zlejší (80’ Krajčí), Jurík