Dorast v poslednom zápase jesennej časti zahodil trojgólové vedenie

Novinky, U-19

28.10.2023 nastúpil náš dorast na zápas 10.kola 6.ligy LFZ proti TJ Štart Liptovský Ján. Po dobrom prvom polčase kde sme si vybudovali vedenie 3:0, sme nakoniec po zlom druhom polčase hrali s Jánom 3:3.

Priebeh zápasu: Do zápasu sme vstúpili do zápasu aktívnejšie my. Postupom času sa však hra vyrovnala. V 16. minúte sa po Juríkovej prihrávke pred 16kou ocitol s loptou Klein, ktorý nádherne vystrelil a strelil svoj síce tretí ale určite najdôležitejší a najkrajší gól v tejto sezóne. O 3 minúty neskôr pridal do siete domácich z rohu krásnou hlavičkou druhý gól Jurík. Ofenzíva hostí pokračovala keď sa do šance dostal Holiga, ktorého strelu však pekne vychytal domáci brankár Zajac. V 35. minúte prišiel po nahrávke Kalinaya druhý gólový moment Juríka, ktorý spoza 16-ky krásne vystrelil. Pred polčasovou prestávkou pohrozili po Moravčíkovej zlej rozohrávke aj domáci, šancu na strelu do odkrytej bránky preváhali. Po polčase sme tak mali pohodlné vedenie 3:0. Do druhého polčasu sme nevstúpili ideálne, keď sme po Dorniakovom faule inkasovali už v 49.minúte z penalty. Domáci dostali po tomto góle krídla a hrali aktívnejšie. My sme stratili koncentráciu a hrali sme s veľkým počtom faulov zvyčajne v nebezpečnom priestore naľavo pred 16-kou, z ktorých nám domáci niekoľkokrát pohrozili. V 66. minúte prišiel z podobnej štandartky gól domácich na 2:3. O minútu na to sa opäť radovali domáci, keď cez nedôrazného Koreňa prešiel kapitán Jánu Garabáš, ktorý bez problémov prekonal Moravčíka. V ďalších minútach domáci nepremenili ďalšie šance. Ku koncu zápasu skončila Juríkova prudká strela z dobre rozohratého priameho kopu Veščičíkom na tyči. V závere zápasu sa do vyloženej šance dostal stopér Kalinay, ktorý však z prvej trestuhodne, tesne  netrafil bránu. Po katastrofálnom druhom polčase sme tak s Jánom remizovali 3:3.

Zostava: Moravčík-Harandza (45’ Prončák, 81’ Krajčí), Kalinay, Veščičík (C), Koreň, Klein, Dorniak (81’ Keresteš), Holiga, Chovanec (60’ Zlejší), Poliak, Jurík