A-mužsto zvíťazilo vo svojom poslednom domácom zápase jesennej časti sezóny

A-Mužstvo, Novinky

29.10.2023 nastúpilo naše Áčko na svoj posledný domáci ligový zápas proti Vrútkam. Po dobrom výkone dokázali naši hráči zvíťaziť 4:0. Upevnili sme si tak 2. priečku v tabuľke, o 2 body za Liptovskou Teplou.

Priebeh zápasu: Domáci futbalisti chceli v poslednom domácom zápase v roku 2023 potvrdiť že do Palúdzky sa po body nechodí aj proti dobre známemu súperovi z Vrútok. Hostia začali snaživo ale už v 3. minúte si strelili ukážkový gól do vlastnej siete – 1:0. V 10. minúte sa peknou strelou presadil Nicolas Hernando Diaz Almenares a navýšil domáce vedenie už o dva góly. Hostia hrali aktívne, rýchlo a domácich futbalistov za prvý polčas niekoľkokrát prečíslili, v koncovke však hostia absolútne zlyhali a nedokázali výraznejšie ohroziť domáceho brankára Mikušiaka. V 49. minúte druhého polčasu vrazil premotivovaný hosťujúci hráč Schnieder do domáceho brankára Mikušiaka za čo si vyslúžil od hlavného arbitra Charbuliaka červenú kartu. Druhý polčas so sebou priniesol veľa nervozity, veľa faulov a sporných situácií ktoré riešil hlavný rozhodca udelením viacerých žltých kariet, vrátane potrestania hosťujúceho trénera a vedúceho mužstva. Domáci výkon v druhom polčase oživil striedajúci Jurík, ktorý sa nebál pritvrdiť v osobných súbojoch a bol to práve on, ktorý zvýšil na 3:0. V 83. minúte sa slalom Martina Pastvu cez celú hosťujúcu obranu skončil ďalším gólom v hosťujúcej sieti – 4:0. Hostia podali sympatický výkon, ale v koncovke boli absolútne neškodní. Futbalistov Palúdzky čaká posledný súboj v prvej polovici sezóny a to na pôde Trstenej.

Autor textu- Milan Kuna.

Zostava: Mikušiak (C)-Prelec, Hyben, Avila, Štulrajter, Pastva, Podstrelený, Diaz (66’ Jurík), Kermue (79’ Veščičík), Volaj (82’ Bartoš), Kokavec (46’ Bella)