Vyhodnotenie jesennej časti kategórie U-11 z pohľadu trénera L. Medveckého.

Novinky, U-11

Na úvod by som rád vyjadril vďaku všetkým deťom a ich rodičom za aktívnu podporu fungovania.

Čo sa týka počtu detí, veľmi nás teší zvyšovanie stavu v kategóriách U-11 ako aj U-9.

Z tohto dôvodu sme po zvažovaní pristúpili ku rozdeleniu kategórie U-11 na 2 družstvá. Podstatou bolo, aby všetky deti mali dostatočnú možnosť ukázať sa v zápasoch a zbytočne nevysedávali na lavičke, kedže rozvoj detí v tomto veku je veľmi dôležitý.

S odstupom času hodnotíme tento krok ako správny. Boli aj zápasy, kde nás bolo pomenej, no cieľ sme splnili. O veľkom progrese svedčí aj fakt, že sme dokázali vyhrávať aj so súpermi, s ktorými sme ešte pred 2 rokmi prehrávali vysokými rozdielmi.

Najviac asi mrzí smolný zápas s Liptovským Hrádkom pri tesnej prehre z posledných sekúnd. Naopak dominantné družstvo L. Jána nám neustále ukazuje aby sme zostali pri zemi..

Takéto zápasy však deti v tomto veku posúvaju vpred, aj keď si to ešte ani neuvedomujú.

Obe naše družstvá hrajú o prvé 4 miesta vo svojich skupinách, čo by znamenalo v nadstavbovej časti zápasy s lepšími mužstvami. Práve takéto zápasy potrebujeme a nezáleží na výsledkoch, ale na progrese a rozvoji detí. Nestotožňujem sa s názormi, že už musia hrať iba na výsledky, aj keď netvrdím, že nie sú potrebné pri samotnom napredovaní..

Pri tejto vekovej kategórii sa striedajú lepšie výkony so slabšími, to sme mali možnosť vidieť na vlastné oči. Je to však bežny jav nie len v našom družstve. Keď si porovnáme herný prejav a výkony zpred 3 rokov, keď sme začínali s touto partiou, tak posun je viditeľný.

Vyzdvihol by som aj výkony chalanov a dievčat, čo patria vekovo do kategórie U-9, ale chodili nám pomáhať do kategórie U-11. Nielenže sa nestratili, ale častokrát výrazne pomohli. Je na čom stavať. A aj keď nie z každého vyjde budúci Messi, Ronaldo, či Mbappé, je vyborné, že v dnešnej dobe naše deti športujú a snažia sa. Začína to byť vzácnosťou a o to viac si to vážime. Nebudeme vyzdvihovať jednotlivcov, kedže stále opakujeme, že ste TÍM a tak by to malo ostať.

Ešte raz ďakujem v mene trénerov všetkým, ktorí akokoľvek prispeli ku fungovaniu. Bez vás by to nešlo.

Špeciálne poďakovanie chcem v mene všetkých vysloviť našemu vytrvalému hospodárovi „Špajzovi“ – Jánovi Trnovskému, ktorý už roky pripravuje všetko tak aby sme mali zabezpečený komfort.

FC 34 DO TOHO.