Rozhovor po jesennej časti s riaditeľom klubu Jaroslavom Čulíkom.

A-Mužstvo, Novinky, U-11, U-13, U-19

Ako by ste celkovo zhodnotili jesennú časť sezóny?

Jesenná časť sa nám vydarila veľmi dobre, hodnotím ju veľmi pozitívne. Mal som trochu obavy z tejto vyššej súťaže, ale nakoniec sme v polovici súťaže veľmi dobre postavení. Podarilo sa nám za veľmi krátky čas prebudovať mužstvo, noví chalani veľmi dobre zapadli do tímu a tréner Poleč veľmi dobre skĺbil mladosť so skúsenosťami starších hráčov, ktorí zostali. Veď z tímu, ktorý postúpil ostalo len 5 či 6 hráčov. Brankára sme mali v poslednom období vždy len z cudziny, ale tento post sa mi podarilo vystužiť tak, že som nad mieru spokojný s Matúšom Mikušiakom, ktorý, aj keď chodil do školy, ukázal, že si vie zastať svoje miesto. To nám dodávalo potrebnú istotu v obrane a hlavne v bráne. Matúš má vysokú postavu a skúsenosti z vyšších súťaži. Ďalší chalani, ktorí prišli z druholigového dorastu z Tatranu LM sú veľmi mladí, ale bolo vidieť, že vedia hrať futbal a zapadli do kolektívu veľmi rýchlo. Boli veľkým prínosom pre našu výkonnosť, dokonca na začiatku sezóny sme im umožnili pomôcť aj dorastu, aby sa aj chalani v doraste mohli priučiť futbalovému kumštu. Následne sa mi podarilo zabezpečiť aj ďalších chalanov z cudziny, aby sme mali v tíme trochu konkurencie a mohli sa všetci chlapci výkonnostne posúvať. Výsledok-sme na špici tabuľky ako nováčik.

Je pre vás prekvapenie že A-mužstvo sa ako nováčik nachádza na delenom prvom mieste?

Pravdupovediac ani nie, pretože keď sme videli trénerovu prácu v príprave, výsledky a predvádzanú hru, veril som, že sme to dobre poskladali. Po prvom kole, keď sme doma vyhrali, som bol s hrou spokojný, v druhom kole proti L. Teplej sme hrali tiež dobre, tam sme sa porazili vlastne sami, avšak hra bola dobrá. Od 3. kola sme už potom dokazovali, že sa nemusíme tejto súťaže báť, pretože sme odohrali dobré zápasy aj v Slovnaft cupe a aj v Prezidentskom pohári, aj keď podľa nejakého ratingu zväzu sme neodohrali ani jeden zápas doma, čo ma veľmi mrzí, pretože naši fanúšikovia si zaslúžili vidieť aj nejaký pohárový zápas, toto skúsim na porade pred jarnou častou súťaže konzultovať s vedením zväzu, aby sa to do budúcna neopakovalo, pretože to nie je spravodlivé.

Je v pláne posilniť A-mužstvo cez zimné prestupové obdobie?

Prestupové obdobie v zime je trochu ťažšie vzhľadom na to, že sa dajú hráči zohnať len na hosťovanie, ale musím povedať, že áno, pracujeme na tom, aby sme doplnili tím ešte aspoň o 3-4 dobrých hráčov.

Ako by ste zhodnotili výkony našej mládeže v jesennej časti?

Naša mládež je základom na to, aby sme postupne mohli hrávať s našimi vlastnými odchovancami, v kolektívnych športoch je to tak, že sa lusknutím prsta nenarodí a nenájde hráč, ktorý rovno skočí do prvého mužstva, Som veľmi rád, že sa nám darí napĺňať počtami všetky mládežnícke kategórie, aby sme postupne mali všetky kategórie. V kategórii U-11 máme dokonca toľko detí, že sme museli postaviť dve družstvá, aby mohli pravidelne hrať všetci, čo je veľmi dobre. V U-13 sa nám podarilo omladiť trénersky tandem, kde nás posilnil tréner Ferko Podstrelený, No a dorast sa posnažil a začal konsolidáciu, kde sa tiež v jesennej časti celkom slušne umiestnil, je treba dodať, že sme dorastu trochu pomohli aj s chlapcami z A-mužstva, ktorým sme umožnili striedavý štart po dohode s trénerom áčka a aj dorastu, aby mali chlapci motiváciu, že sa dá dostať aj do prvého mužstva. Postupne sme tým najlepším umožnili pričuchnúť aj k tréningom A-mužstva, aby vedeli čo ich čaká a na čom musia popracovať, aby sa mohli zaradiť do áčka.

Ako bude vyzerať zimná príprava na jarnú časť?

Zimná príprava pravdepodobne začne okolo 16.1.2024, to má na starosti tréner Poleč. Ako každú zimu máme v predstihu už dohodnuté prípravne zápasy. Začínať sa budú od 4.2.2024, o tom budeme ešte podrobne informovať na stránke klubu, momentálne čakáme na potvrdenie termínov a časov od technických služieb mesta L.M.

Aké sú plány a ciele do jarnej časti či už A-mužstva alebo mládeže?

Plány do jarnej časti sú také, že by sme chceli pokračovať v predvádzaných výkonoch, tak aby sme potvrdili postavenie z jesennej časti, aj keď sme si vedomí toho, že nás už súperi poznajú. My spravíme všetko preto, aby sme mohli pokračovať v tom čo chceme dosiahnuť. Pri mládeži musíme byť trpezliví a vyčkať, aby sa mohli hráči postupne presadzovať a postupovať výkonnosťou hore, náznaky sú, vieme o tom, pretože o niektorých hráčov prejavuje záujem aj Tatran L.M. Aj s ním sa snažíme úzko spolupracovať, aby sme mali aj my ako klub trochu výhody pri doplňovaní či už dorastu alebo aj A-mužstva

Čo by ste odkázali fanúšikom FC 34?

Milí fanúšikovia, dúfam, že ste chodili na domáce zápasy radi a mali ste pocit, že sme to začali robiť  trochu inak a ste spokojní s tým, čo sme  pre Vás urobili, podarilo sa vyhrať okresnú  súťaž, poskočili sme do krajskej, kde tiež nerobíme hanbu. Veríme, že sa nám podarilo dokázať Vám, že sa oplatí chodiť do Palúdzky na futbal.

Na záver by som chcel popriať všetkým naším Fanúšikom, Funkcionárom aj hráčom krásne a príjemné vianočné sviatky a šťastný nový rok 2024. Verím, že sa v novom roku všetci v zdraví stretneme a budeme pokračovať v práci a napredovaní Palučanského klubu FC 34.